Risalamande med jordbær/rabarber og karamel
Del
Risalamande med jordbær/rabarber og karamel
Rated 5.0 stars by 1 users
Personer
4-6
Denne her jordbær/rabarberkompot er god på havregrød, brød og måske endda på en panna cotta!
Men her bruger jeg den som topping på risalamande, som fint kan gå i stedet for kirsebærsauce juleaften. Jeg kom karamel på min for at gøre den ekstra lækker, og kombinationen er helt vildt lækker! De ristede mandler tilføjer også virkelig noget knas og lidt bitterhed, hvilket passer rigtig godt.
Mums!
Ingredienser
-
1 portion risalamande (find opskrift her)
-
225 g jordbær, frosne
-
200 g rabarber
-
1 dl vand
-
80 g sukker
-
¼ stang vanilje, jeg bruger Noire Fendue fra Mette Ravn Vanilje
-
2 tsk majsstivelse
-
50 g mandler
-
5 g Maldon salt
-
1 dåse dulce de leche (karamelliseret mælk)
Fremgangsmåde
Kom jordbær, rabarber og vand op i en gryde og kog ved medium varme.
Halvér vaniljestangen, skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Kom sukker, vaniljesukker og den tomme stang op i gryden.
Når jordbær og rabarber er kogt god ud (tager måske 20 min), så tag vaniljestangen op. Rør majsstivelsen i en lille skål med 1 spsk. vand og kom den op i saucen. Herefter må saucen ikke koge! Rør rundt og kom den på et skoldet glas.
Rist mandler og hak dem groft.
Anret risalamanden med jordbær/rabarberkompot, karamel og mandler. Servér med det samme.
Opskrift note
TIP: Hvis du gerne vil have saucen helt glat, så blend den med en stavblender inden du kommer majsstivelsen i.