Æblecrumble med karamelsauce

Der er bare ikke noget bedre end når dansk frugt og grønt er i sæson. Sommeren kan noget helt særligt, men det kan efteråret altså også. 

Jeg elsker især når alle vores lækre, danske æbler kommer i sæson og bugner frem i haverne. Vi er så heldige at bo tæt på Frydenlund, der er en helt fantastisk æbleplantage med mange forskellige sorter. Så jeg tog derud og plukkede æbler, og de er blevet til denne super nemme æblecruble. 

Jeg serverer den med dulce de leche og så har jeg forsøgt mig med en kirsebær/creme fraiche. Altså bare blandet lidt kirsebærsauce i en almindelig 18% creme fraiche. Jeg er ærlig talt lidt i tvivl om det var en succes - for jeg kan nok egentlig bedst bare lide en kold creme fraiche til, men syren fra kirsebær kan noget. 

Det er en dessert, som er nem at bikse sammen til uventede gæster. Æbler og kirsebærsauce lægges i et fad og så crumble ovnpå og bum - så er eftermiddagskaffen lidt hyggeligere. 

Kirsebærsaucen bidrager med en virkelig dejlig bær-smag til æblerne og gør den ekstra smovset. 

star
Back to blog