Noget om mandlerne

Spanske mandler er efter min mening blandt verdens absolutte bedste. Så da jeg skulle vælge mandler til min webshop, vidste jeg fra start af, at de skulle være spanske. 

De spanske mandler er så gode, fordi de har et højt olie indhold, hvilket gør dem saftige og mere intense i smagen. Den spanske sol og næringsindholdet i jorden giver de spanske mandler super gode forhold at voksne under. Det er simpelthen bare virkelig gode mandler!


Ikke Marcona mandler til risalamande

Da jeg skulle vælge, hvilke mandler jeg ville have i min lille butik, testede jeg forskellige sorter. Jeg havde på forhånd tænkt, at jeg ville vælge Marcona mandlerne. Der er mange madnørder, der nævner dem i sammenhæng med risalamande, og det er virkelig også en rigtig god mandel. 

De producerer dem også på den gård, jeg har valgt og de smager fuldstændig fantastisk - når det bliver ristet. Hvis de 'bare' blanceres og kommes i risalamanden, så smager de ikke af særlig meget. 

I min test, hvor jeg har lavet over 30 forskellige slags risalamande, var det helt tydeligt, at jeg ikke skulle bruge Marcona mandler.

Marcona mandler smager helt fantastisk som snack med salt, når de ristes i ovnen. Men til risalamande var det et no go for mig.


Økologiske mandler - smag og sort

I stedet for Marcona, har jeg valgt Ferragne, der er en økologisk mandelsort. Det er en forholdsvis stor mandel, som smager meget rent. De er sprøde men samtidig saftige. Generelt bare en rigtig god mandel, hvis du spørger mig. 

Jeg har en pose med 500 gram uden skal. Så de skal bare hakkes. De kan selvfølgelig også ristes i ovnen med salt som man kan med Marcona. Og så har jeg valgt en pose med 1 kg med skal. 

Mandlerne holder sig fint i poserne, men når de er åbnet skal de gerne over i en lufttæt beholder og opbevares tørt og mørkt. Du kan opbevare dem i køkkenskabet, men har hørt om flere som opbevarer dem i køleskabet! Jeg synes dog, de mister noget af smagen på køl, så derfor opbevarer jeg dem i vores spisekammer, hvor der er lidt køligt, men ikke køleskabskoldt.


Chirlata - min producent 

Der er mange mandel producenter i Spanien. Rigtig mange. Jeg har valgt Chirlata, fordi det er nogle rigtig gode mennesker, der laver et super godt produkt. Længere er den egentlig ikke.

Ola og Paco havde en tekstil virksomhed i Barcelona, som ikke gik særlig godt. Så de skiftede karriere omkring år 2005, købte en gård og startede fra ingenting med at plante træer. I dag er det deres datter Elena, der står for produktionen. Det er et familieprojekt, hvor de har en enorm passion både for deres produkter, men i høj grad også for jorden og deres nærmiljø. 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.