Hvis du har kigget på andre opskrifter på denne side, så ved du, jeg elsker karamel og kirsebær kombinationen. Den holder bare, og det gør den også her i min fortolkning af kanelsnegle.
Snegle med karamel og kirsebær
Del
Snegle med karamel og kirsebær
Rated 5.0 stars by 1 users
Forfatter
Personer
18 stk.
Kanelsnegle med karamel og kirsebærsauce! Jeg laver dem ret klassisk, og tilføjer så dulce de leche og kirsebærsauce, fordi det bare får dem til at smage endnu bedre.
Du kan koge din egen kondenserede mælk, og det gør jeg sommetider, men ofte køber jeg den karamelliserede mælk, for så er den klar til brug. Du finder den på dåse typisk i den søde afdeling med mel og sukker i velassorterede supermarkeder. Pisk den først, så du får en lind karamel. Den bliver også lidt tyndere af at blive pisket, men det gør den kun nemmere at arbejde med her.
Ingredienser
-
50 g gær
-
5 dl mælk
-
150 g sukker
-
1 tsk kardemomme
-
1 tsk salt
-
150 g smør
-
800 g hvedemel
-
1 stk. æg, til pensling
-
200 g smør
-
2 spsk. kanel
-
125 g sukker
-
50 g marcipan
-
½ dåse dulce de leche
-
½ glas Rie’s Originale Kirsebærsauce
Dej
Remonce
Andet
Fremgangsmåde
Dej
Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, kardemomme, salt og halvdelen af melet og sæt med drejkrogen.
Skær smørret i store tern og tilsæt lidt efter lidt. Tilsæt mere mel og ælt til dejen slipper skålens sider. Den skal være blank og smidig.
- Lad dejen hæve i 1 time under et fugtigt viskestykke.
Remonce
Bland alle ingredienserne godt sammen.
Lav kanelsneglene
- Tænd ovnen på 180 ’C varmluft.
Drys lidt mel på bordet, og rul dejen ud til en stor firkant. Smør remoncen på dejen i et tyndt, ensartet lagt og kom kirsebærsaucen over med løs hånd.
Fold den ene halvdel af delen over den anden. Del dejen i 18 aflange stykker. Rul hver dejstribe til en snegl og placér den på en bageplade. Lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i ca. 20 min.
Kom dulce de leche i en sprøjtepose og klip et lille hul Fyld lidt karamel i midten af alle sneglene. Kom et helt kirsebær i midten af hver snegl og tryk den lidt ned i sneglen. Pisk ægget sammen og pensl på sneglene.
- Bag sneglene i 15-18 min.