Nougatmousse med sprød marcipan
Del
Nougatmousse med sprød marcipan
Rated 5.0 stars by 1 users
Forfatter
Personer
12
En nougatmousse kan på samme måde som en chokolademousse, være lidt tricky. Der er i hvert fald noget med temperaturer og konsistenser, som man lige skal være nøjsom omkring for at få en luftig og blød masse. Jeg har forsøgt at skrive det så godt som muligt her.
Ingredienser
-
200 g mørk chokolade, jeg bruger Rugoso 70% single bean fra Friis-Holm
-
150 g nougat
-
8 stk. æggeblommer
-
100 g sukker
-
8 stk. æggehvider
-
5 dl piskefløde
-
50 g marcipan
-
1 stk. æggehvide
-
1 glas Rie’s Originale Kirsebærsauce
Topping:
Fremgangsmåde
Hak chokoladen fint og kom den i en skål. Skær nougaten i små stykker.
Pisk æggeblommer og sukker til en lys og luftig masse. I anden skål, skal du piske æggehviderne luftige, og i en tredje skål, pisk fløden til let skum.
Smelt chokoladen over vandbad, og når det næsten er smeltet, så tilsæt nougaten. Lad det smelte. Tag gryden af varmen, og efter 5 min., tilsæt æggeblommerne og vend dem forsigtigt i.
Vend herefter forsigtigt 1/3 af æggehviderne i og bagefter den sidste 2/3. Vend til sidst flødeskummet i forsigtigt. Hæld massen på 12 glas skiftevis med mousse og kirsebærsauce. Sæt dem på køl 3 timer eller til næste dag.
Skær marcipanen i tynde skiver med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pensl med æggehvide, og bag dem ved 175 grader til de er lysebrune og sprøde (ca. 5-10 min.).
Inden servering anrettes glassene med marcipan. Servér