Denne cheesecake er en af de opskrifter, jeg laver igen og igen. Den er så god, luftig og lækker. Jeg har tilpasset den oprindelige opskrift, som jeg fandt på nettet ved bla. at tilføje dobbelt så meget creme til opskriften. Sådan kan jeg bedst lide den :)
Cheesecake med kirsebærsauce
Del
Cheesecake med kirsebærsauce
Rated 5.0 stars by 1 users
Personer
8
Denne her cheesecake er så god! Jeg har lavet denne opskrift så mange gange. Nogle gange er det med hindbær eller passionsfrugt topping. Der er reglen 1 dl væske til 1 blad husblas til toppingen. Nogle gange laver jeg bunden med Oreo, nogle gange putter jeg mandler i.
Men her er min version med kirsebærsauce på toppen. Den er sød, syrlig, blød og fordelen er, at den kan laves god tid inden dine gæster kommer.
Ingredienser
-
300 g Digestive kiks
-
150 g smør
-
6 blade husblas
-
800 g cream cheese natural
-
200 g flormelis
-
1 stk. citron, øko
-
5 dl fløde
-
2 glas Rie’s Originale Kirsebærsauce
-
3 blade husblas
Kiksebund
Creme
Topping
Fremgangsmåde
Kiksebund
- Tænd ovnen for 180 °C. Smelt smørret ved svag varme. Imens det smelter, knus kiksene til helt fint smulder i en blender eller foodprocessor. Bland smør og kiks til en ensartet masse.
- Tryk kiksemassen i bunden af springformen. Tryk den godt ned og husk at få kanten pæn og lige.
Bag kiksebunden i ovnen i 10 min. Lad den køle helt af i formen.
Creme
Tag de kolde ingredienser ud i god tid, da de skal have stuetemperatur. Læg husblassen i en skål med koldt vand i ca. 5 min til den er blød. Pisk fløden til let skum. I en anden skål, pisk cream cheese, flormelis, og skallen fra ½ citron til en ensartet masse.
Kom husblassen i en lille gryde med det vand, der hænger ved. Smelt den ved meget svag varme – det går hurtigt, så vær forsigtig.
Tilsæt flødeskummen 1 spsk. ad gangen til den lune husblas blanding. Efter ca. 5 spsk. kan du komme resten af flødeskummen i. Vend den sammen med cream cheese blandingen til en ensartet masse.
Hvis det klumper, så er det fordi husblassen har været for varm eller de andre ingredienser for kolde. Du kan forsigtigt smelte husblas/fløden så den bliver glat igen, og så vente til den er kold. Rør da det resterende fløde i, hvis du har mere ellers kom det op til cream cheese blandingen. Vend de rundt til massen er glat.
Kom al cremen på den kolde bund. Stil den i køleskabet min. 3 timer, så den har sat sig.
Topping
Læg de tre blade husblas i koldt vand ca. 5 min til de er bløde. Si de hele kirsebær fra saucen, og kom den op i en lille gryde. Gem kirsebærrene i glasset.
- Lun kirsebærsaucen og kom den udblødte husblas op i saucen. Rør rundt. Lad den køle af i ca. 15 min., og kom den herefter på den kolde kage. Hæld forsigtigt, så cremen ikke bliver ødelagt. Jeg bruger bagsiden af en ske, så saucen lander forsigtigt på kagen. Pynt evt. med hele bær eller brug dem til en anden opskrift.
Sæt kagen på køl 3-4 timer eller til dagen efter.