Basque Cheesecake

En Basque cheesecake kommer fra San Sebastian i Spanien. Den er lidt anderledes end en traditionel cheesecake, for den skal være brændt på toppen for derved at få en god, karamelliseret smag, og et blødt og cremet indre.

Den er opfundet for over 30 år siden af Santiago Rivera, der ejer La Viña i San Sebastian. Siden er det blevet lidt af en verdensomspændende succes. 

Kunsten ved en Basque cheesecake er, at den på samme tid er brændt udenpå og underbagt indeni, hvilket både gør den sød og bitter på samme tid. 
Kirsebærsaucen er min lille tilføjelse til opskriften, men jeg synes kagen mandler lidt syrligt. Den er meget fed og cremet, og det er super lækkert, men lidt med bid (kirsebær) og lidt syrligt (kirsebærsauce) klæder den ufatteligt godt!

Opskriften er simpel, og kagen er nem at lave, men der er nogle faldgrupper. Når først man kender dem, så er opskriften så nem som ingenting. 

 Den skal helst bages dagen i forvejen og overnatte i køleskabet natten over. Så det er en nem gæstedessert. 

5 GODE RÅD TIL DIN BASQUE CHEESECAKE OPSKRIFT:

  1. Sørg for, at ingredienserne har stuetemperatur
  2. Brug bagepapir i formen, så du er sikker på, at kagen slipper
  3. Bag kagen ved en høj temperatur ca. omkring 210 °C.
  4. Du må ikke give den for meget! Så næsten hellere for lidt. 
  5. Perfekt uperfekt – den skal se rustik ud. Sådan er kagen bare.

 

 

star
Tilbage til blog